Filippa K cotton net...

image2277
(Bild:
Filippa K)

Den smala vägen...

image2276


Kom för en stund sedan hem från
Stadsteatern efter att ha sett Den smala vägen på Lilla scen.

Pjäsen handlar om en arvstvist mellan en oäkta son, vars parti frun Aina Rosendahl tar, mot hennes man Henry. De handlar om tron på ett samvete och att göra rätt för sig, om vad som väger tyngst lagen eller moralen?!


Föreställningen var så himla bra, skådespelarna, scenografin, musiken, ljuset, stämningen - ALLT! Se den ni som kan och gärna flera gånger, det vill jag göra! 

 G U N I L L A  ♥  A N N

(Bild: Stadsteatern)

Det finns bara en väg...

Carin Wester...

image2275
(Bilder:
Carin Wester)

Eva...

 

(Bild:
DN)

Misslyckas
Misslyckas igen
Misslyckas bättre

Bertolt Brecht

Stina hos Malou...


image1626 Efter tio - onsdag

Malous Bokklubb - förbjudet sex i debutroman. "Myrrha" av Ulrika Kärnborg är veckans huvudbok. Gästläsare: artisten Eric Gadd och recensenten Katrin Kielos. Uppläsare: skådespelerskan Elin Klinga. Dramatens Stina Ekblad om klassiska litterära verk - och barnböcker.
(Källa: TV4)

Himlens hjärta...

Lena Endre, Simon Staho, Maria Lundqvist, Mikael Persbrandt & Jakob Eklund
P I A  ♥  K A T R I N  ♥  M A R I E  ♥  L E N A  ♥  M A R I A

Pia och Katrin hos Malou...

image2274

image1626 Efter tio - tisdag 

Vad gör man om inte gillar sin svärdotter och inte är älskad av sina barnbarn? Merete Mazarella, en argsint farmor, har skrivit en bok om det mest förbjudna. Malin Bergström, barn och föräldrapsykolog, ger råd om familjekonflikter. Tufft mammamode - du behöver inte ha rosett under hakan för att du är gravid. Roliga Pia Johansson och Katrin Sundberg om vad kvinnor inte vågar.


(Källa:
TV4) (Bild: Stureplan)

Bang i Nyhetsmorgon...


image1626 Nyhetsmorgon - tisdag

7.43 Dokumentär om Sveriges mest hyllade krigskorrespondent Barbro Alving. Mest känd som "BANG". Regissören MAJ WECHELMANN och dottern RUFFA ALVING OLIN minns BANG.
(Källa:
Tv4)

Filippa K mini leather bag...

image2273


(Bild:
Filippa K)

Den bergtagna på Galeasen...

image2270
Läs artikeln i DN...
(Bild: Dramaten)

Kajsa på Boulevard...

image2272
Missade fina Kajsa igår...
(Bild:
Boulevardteatern)

Mästaren och Margarita...

image2271

I torsdags såg jag Mästaren och MargaritaStadsteatern.


Pjäsen handlar om Woland som har kommit till Moskva, han är expert i svart magi och djävulen. Människor försvinner och andra spärras in i jakten på honom. Margarita blir ifråntagen sin älskade Mästare och säljer sin själ till djävulen för att få honom tillbaka...


S V E N     M A R I K A     P H I L I P
(Bild: Philip Zandén via Stadsteatern)

Eva Beckman...

image2269
Läs intervjun med Eva Beckman i SvD...
(Bild: SvD)

Rock'n'roll hos Malou...

image2268
image1626 Efter tio - fredag

En av Sveriges mest folkkära politiker, Margot Wallström, om hur hon drabbades av humörsvängningar och sviktande hälsa när hon gick in i övergångsåldern. Katarina Ewerlöf och Lennart Jähkel spelar en scen ur pjäsen "
Rock'n'roll". I champagnelunchen sitter Johanne Hildebrandt och Zinat Pirzadeh.
(Bild: Stadsteatern)

Ann och Åsa...

 

Läs intervjun med Ann Petrén och Åsa Sarachu inför premiären av Den smala vägen och projektet Modärna kvinnor i SvD...

PS. Fattar inte vilken USEL fotograf de skickat från SvD - värre än den värste amatör. Så där ska det INTE se ut! Ann och Åsa som är så fina, fina, fina!

(Bild: Stadsteatern)

Kärt...

image2267

Anna-Lena Brundin hos Malou...


image1626 Efter tio - torsdag

Komikern Anna-Lena Brundin berättar om hur hon fått perspektiv på sina kriser och balans i livet. Kungens gamle vapendragare Noppe Lewenhaupt, imitatören Jörgen Mörnbäck och Tobias "Tobbe Trollkarl" Blom sitter i champagnelunchen. 


(Källa: Tv4) (Bild: Anna-Lena Brundin)

Velvet...

image2266

image1530 Ikväll kl. 21.30

Modemagasin. Del 4 av 10. Tema: kitsch. Vi träffar kungen av bad taste - filmregissören John Waters och följer med den transsexuella ikonen Amanda Lepore på födelsedagskalas i New York. Dessutom modeskaparen Ida Sjöstedt - som vill inspirera människor att våga klä upp sig!


(Bilder: Ida Sjöstedt) (Källa: SVT)

Nina Gunke i Efter tio...

image2265
image1626 Efter tio - onsdag 

Malous Bokklubb:
Bokklubben läser Jenny Downhamns "Innan jag dör" om den sextonåriga leukemisjuka Tessa som gör en lista över saker hon vill uppleva innan hon dör. 17-åriga Jennifer Winbergh Kildén som har haft cancer har läst boken. Gäster: LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin och litteraturkritikern Åsa Beckman. Uppläsare: Nina Gunke. Malou möter svenska serietecknare, bland andra Joanna Rubin Dranger som gjorde succé med "Fröken Livrädd och kärleken".
(Källa: Tv4)

Mästaren och Margarita i soffan...


image1605 8.15 i Gomorron Sverige - Mästaren och Margarita. JAKOB EKLUND, ALE MÖLLER och LEIF STINNERBOM om den spännande uppsättningen där världsmusik möter drama.
(Källa:
SVT) (Bild: Stadsteatern)

En pjäs som aldrig har spelats...


Läs intervjun med Kajsa Isakson inför premiären av Den smala vägen i DN...
(Bild: DN)

Lena Endre om Security i Efter tio...


image1626 Efter tio - tisdag

Lena Endre och Richard Hobert inför nya pjäsen på Dramaten. Jelena vägrade ge upp - hon genomgick tolv provrörsbefruktningar och nu har hon tvillingar. Akrobatiska slapsticktrick med Morgan Alling, Dag Andersson och Lars Bethke.
(Bild: Dramaten)

Dramaten 100 år!

image2264


Fina, fina Stina, Pia, Lena, Ulrika, Karin och alla underbara!

GRATTIS DRAMATEN


 (Bild: Lena och Stina med ensemblen)

Kungamordet...

image2261
image1605 Ikväll kl. 20.30 - missa inte det för allt i världen!

Svensk dramaserie från 2007. Del 1 av 4. Valnatten 2006 på socialdemokraternas valvaka. Valet är förlorat, och kampen om makten över partiet inleds. När avgående statsminister Viksten bestämmer sig för att stanna kvar som partiledare blir det startskottet för ett spel bakom kulisserna som syftar till att ersätta honom med finansminister Gert Jakobsson. Medan Jakobsson i partiledningens korridorer uppträder kallhamrat och kontrollerat, visar han en helt annan sida av sig själv i hemmet. Hans fru Linda står där helt utlämnad inför sin makes maktspråk och manipulationer, ett maktspråk som tar sig minst sagt obehagliga uttryck. I rollerna: Reine Brynolfsson, Marie Richardson, Alexandra Rapaport, Suzanne Reuter, Kenneth Mildoff m.fl.
(Bild och källa: SVT)

Ann Petrén och Gunilla Röör i Efter tio...

 image2262
image1626 Efter tio - måndag

Sara Mohammad
flydde undan ett tvångsäktenskap. Trots dödshoten hjälper hon nu andra. Samtal om kvinnligt skapande med skådespelerskorna Ann Petrén och Gunilla Röör. Inredningstips och vårens hårtrender.
(Bild: Modärna kvinnor)

Michael Beutler på Bonniers...

image2260
(Bild: Bonniers konsthall)

China girl...


Är det du som är Helena?
Kan du stå där framme och prata?


Ann-Sofie Back...

image2258
Läs Lisa Corneliussons rapport från Ann-Sofie Backs modevisning...
(Bild och källa: DN)

Whyred...

image2257
(Bild:
Whyred)

Go´kväll...


image1530 Ikväll kl. 18.15 - Kvällens middagsvärd är folkkära skådespelerskan Meta Velander. Hennes karriär sträcker sig över flera decennier och just nu är hon aktuell på Stockholms stadsteaters scen i pjäsen "Arsenik och gamla spetsar". Dessutom spelar hon senildement mamma till Marianne, en av huvudpersonerna i SVT-dramat "Om ett hjärta". Artister är Anna Stadling och Idde Schultz. I bokpanelen sitter C-G Karlsson och Lovisa Lönnebo. Programledare är Ragnar Dahlberg.


(Bild:
DN) (Källa: SVT)

Mäster Olof...

image2256
(Bild: Sofia Ledarp och Jonas Karlsson via
Stadsteatern)

Svenskt landskap med kinesiska detaljer...


image2255 


(Bild: Lotta Telje framför en målning som var med i Värmlänningarna via
Dramaten)

Grattis Pernilla!

image2254
(Bild:
Finest)

Velvet...

image2253

image1530 Ikväll kl. 21.30

Modemagasin. Del 3 av 10: Tema: Svart. Vi följer modetrion Nakkna i arbetet med visningen inför deras nya kollektion. Vi berättar om hur svart gick från att vara en funktionell sorg- och tjänstefärg till att representera den intellektuelle rebellen. Dessutom träffar vi framgångsrika svenska grafiska formgivarna Andreas och Fredrika i Tokyo och möter Ollie Wisdom - mannen som startade legendariska goth-klubben Batcave i London.


(Bilder: Nakkna) (Källa: SVT)

Acne...


(Bild: Acne)

Mode på scen...

image2251
För er som ännu inte gått på vårens första VOLT på Elverket som utgörs av
MODE PÅ SCEN - gör det! Ikväll kl. 19 är sista chansen, ta den för allt i världen - biljetter EN TIMME INNAN på Elverket. Det är många som vill gå, så var ute i god tid...

Diana Orving har utvecklat sin kollektion för hösten 08 tillsammans med Rebecka Hemse, Hulda Lind Johanssdottir, Charlotte Engelkes och Livia Millhagen. Vi får höra deras röster och hur de förhåller sig till kläder, se dans och rörelse - det är ingen modevisning i traditionell bemärkelse. Det handlar om kläder, kropp, identiet och jag gillar det verkligen!

image2252
(Bilder: DN och Modette)

Andre omgang...

Hege Schøyen og Johannes Joner i Andre omgang
U N D E R B A R A  H E G E!

Orving på Dramaten...


Läs intervjun med Diana Orving i DN...
(Bild: DN)

Mästaren och Margarita...


image1626 8.45 i Nyhetsmorgon - PHILIP ZANDÉN och FRIDA WESTERDAHL berättar om "Mästaren och Margarita" - Bulgakovs hyllade pjäs med premiär i veckan.
(Bild:
Stadsteatern) (Källa: Tv4)

Anna Stadling...

 
Läs intervjun med Anna Stadling i DN...

Pia Johansson i Sverige!

Pia Johansson och Pernilla  Månsson Colt. Foto: Alonso Poblete

image1530 Pia Johansson är gäst i kvällens
Sverige! kl. 18.15

Del 2 av 20. Hon är mest känd för sina slagfärdiga skämt, men hon har en seriös sida också. Pia Johansson, skådespelare och komiker är gäst i Sverige! Just nu aktuell på Stockholms stadsteater i Fassbinderpjäsen Petra von Kants bittra tårar. Vad händer med alla gamla tv-apparater när alla köper platt-tv och slänger den gamla på tippen? Vi möter konstnären som ger tjock-tv:n nytt liv. Ny renässans för mönstret som prytt så många köksbord. Sigvard Bernadottes mönster Virrvarr fyller 50 i år. När ingenting händer - vad händer då? Ny bok om mellanrummen i tiden då datorn hängt sig, vi väntar på bussen eller står i snabbköpskön. Programledare: Pernilla Månsson Colt.

(Bild och källa: SVT)

Paprika Steen...

image2242
Läs intervjun med Paprika Steen i SvD...
(Bild: SvD)

Pia Johansson...


Läs om Pias kvarter i SvD...
(Bild: SvD)

Detta är inte en blogg...

image2250
Detta är en anslagstavla, någon blogg är det inte. Det är inte
Alligevel heller, men det är i alla fall något annat...
(Bild: Elle)

Jojo & Malou...

image2247
Läs Lisa Corneliussons intervju med Jojo & Malou i DN...
(Bild: Elle)

Behnaz Aram...

image2248

Läs intervjun med Behnaz Aram i samband med premiären av FriskyttenFolkoperan...
(Bilder: DN)

Gaygalan...

Pia Johansson och Katrin Sundberg var årets galavärdar. FOTO: Anna-Lena Ahlström/TV4


(Bild:
Tv4)

Andy Warhol - Andra röster, andra rum...

image2249

image1605 8.56 i Nyhetsmorgon fredag
Andy Warhol på Moderna museet i Stockholm - 40 år efter den uppmärksammade utställningen 1968.
(Bild: Moderna museet) (Källa: SVT)

Snurra min jord...

image2243
Du snurrar, min jord, som en stjärna
Du virvlar i vind som en tärna
Som fartyg har virvlande tärnor
har jorden en snurra av stjärnor

Snurra min jord
låt mig följa med dig
Jag är lika värnlös som du
Snurra min jord
du får inte ge dig
Jag vet ingen stjärna som du
Snurra och dansa med oss
fast vi är bara bloss som du
Du skälver min jord
som du själv är ombord, min vän
Natten söker alltid dagen

Du välver, min jord, omkring solen
Du skälver en sträng på fiolen
som världskrigen stämmer i anden
och världsalltet klämmer i handen

Snurra min jord
låt mig följa med dig
Jag är lika värnlös som du
Snurra min jord
du får inte ge dig
Jag vet ingen stjärna som du
Ja, lika lite som du
vet varför det blir som nu
Du är vad du bär
och hur det än är, min vän
Natten griper efter dagen

Det virvlar av nätter kring jorden
Och hån heter rätten på borden
Det brusar i stjärnkammarakten
Vem lånar en ljusstund åt makten

Snurra min jord
låt mig följa med dig
Jag är lika värnlös som du
Snurra min jord
du får inte ge dig
Jag vet ingen stjärna som du
Snurra så följer jag med
jag vill leva i fred som du
Jag tror på dig jord
och jag följer din stjärnas lag
Gärna natt, men natt blir kanske dag
(Bild:
Stureplan)

Andy Warhol...

Andy Warhol - Andra röster, andra rum  
(Bild:
Moderna museet)

Friskytten...

image2245
(Bild:
Folkoperan)

Velvet...


image1530 Ikväll kl. 21.30
 
Modemagasin. Del 2 av 10: Tema midjan. Vi träffar modeskaparen Helena Hörstedt som med sina handsydda, ofta korsetterade, coutureklänningar blivit enormt uppmärksammad. Velvet möter även stylisten Robert Rydberg som influerats av allkonstnären Leigh Bowery - som med sitt uttryck gick emot allt vad naturliga kroppsformer innebär och genom det blev en av vår tids största modeikoner. Dessutom ett reportage om korsettens historia - hur den gick från att vara ett kontrollerande patriarkalt maktmedel till att bli en symbol för den sexuellt frigjorda och självsäkra kvinnan.
(Bild: Helena Hörstedt) (Källa: SVT)

Petra von Kants bittra tårar...

image2244
Tidigare ikväll såg jag
Petra von Kants bittra tårar på Bryggan på Stadsteatern.

Pjäsen handlar om modedesignern Petra von Kant som lever ett gott liv, med mycket pengar och dyra vanor. Men utan närhet och kärlek. När hon en dag träffar Karin, en ung kvinna som strävar uppåt då faller Petra handlöst och är villig att offra allt för hennes skull. När det sedan visar sig att Petra bara var ett av stegen på Karins karriärstege, då vet Petra inte vart hon ska ta vägen med sig själv och sina känslor...

Föreställningen var verkligen hur bra som helst! Man drabbas verkligen av Petras öde och ser det allmänmänskliga i hennes situation. Rodebjerkläderna höjer hela känslan...

Pia Johansson är fullständigt briljant som Petra!

Se den ni som kan!
(Bild: Stadsteatern)

HVEM ER BANGE FOR VIRGINIA WOOLF...

image2241

(Bild:
Gasvaerket)

Modeveckan i perspektiv...

image2238


(Bilder:
Stureplan)

Radioföljetongen...

Angela Kovacs-Radioföljetongen P1

Sommaren före mörkret
P1 måndag 4 februari kl 11.35 och 19.35


I Doris Lessings roman Sommaren före mörkret är Kate Brown, läkarhustru till en berömd neurolog nu för första gången på 25 år ensam några sommarmånader utan ansvar för det stora hushållet med man och fyra barn.


Mannen ska på konferens i USA och passar på att arbeta några månader i utbyte med en kollega där. De fyra barnen är alla på utlandsresa under sommarens ledighet från studier och jobb.


Hon hade tänkt sig vara hemma och hålla hushållet i gång för de barn som dök upp eller inte dök upp från ferier och resor utomlands.


Utan att hon själv riktigt hinner förstå vad som sker är hon anställd på ett kort vikariat som tolk vid en stor internationell konferens. För första gången är hon bara hon. Kate har tidigare känt det komma. Detta att ej länge vara behövd maka och mor. Angela Kovacs-Radioföljetongen P1


Men vem är hon då?


Sommarmånaderna med tolkarbete och oplanerad semester, mötet med nya människor, sammanhang och miljöer tvingar henne att ta ställning till sig själv som individ och se på sig själv ur ett annat perspektiv.


Följetong i 27 delar.
Uppläsare är skådespelaren Angela Kovacs.

Musikintroduktion: ur Katrine Amslers Large Screen of a Pianoplayer.
Romanen gavs ut 1973. Översättare är Sonja Bergvall.
Producent Inga Rexed.


PS. För er som missat något avsnitt, så finns alltid
webben!

(Bild och källa: SR)

Monica...


(Bild:
Rabbi)

Friskytten i Nyhetsmorgon...image1626 I Nyhetsmorgon måndag

7.23
- Aria ur operan Friskytten som har premiär på Folkoperan. 
7.50 Ensamblen om premiären av operan Friskytten!

(Bild:
Folkoperan) (Källa: TV4)

Radioteatern ger...

Anna Björk (Foto: Eva Staaf)
Anna Björk (Foto: Eva Staaf)


Söndag 3 februari 20.03
Plötsligt i somras
av Tennessee Williams.
Övers: Kerstin Gustafsson.
Med: Meg Westergren, Anna Björk, Magnus von Platen, Lena Mossegård, Sonja Hejdeman.
Regi och bearbetning: Anders Carlberg.

Vad var det egentligen som hände plötsligt i somras på den där vita sandstranden? Catharine återvänder ensam utan Sebastian vars förmögna mor till varje pris vill få henne att tiga. Om så priset blir att skära bort minnet ur hennes hjärna: sonens rykte måste skyddas. 
(Från 2005. Repris 9-10/2 00.11)


Trailer: Plötsligt i somras


Föreställningen börjar med en inledning
: Om Tennessee Williams av Henrietta Hultén.


Efter föreställningen
: Meg Westergren berättar. Ur programmet Sommar, producent: Gun Ekroth.


(Bild och källa: SR)

Chloë hos Elle...


(Bild:
Modette)

Göta Kanal 2...


image1626 Ikväll kl. 20 - svensk komedi från 2006. Vonna Jigert på Tricks television har bestämt sig för att göra en dokusåpa baserad på den kända båttävlingen på Göta kanal som hölls i början av 80-talet. I rollerna: Janne Carlsson, Eva Röse, Lena Endre. Regi: Pelle Seth.


(Bild: Göta Kanal 2) (Källa: SVT)

Minimarket...

T-shirt Fashionpussy
(Bild:
Minimarket)

Radioteatern ger...

Sverrir Gudnason, Robert Jelinek, Georgi Staykov. (Foto: Magnus Berg) 

Sverrir Gudnason, Robert Jelinek, Georgi Staykov. (Foto: Magnus Berg)
Premiär!
Lördag 2 februari 13.30
Jag vet väl herregud vad jag pratar för språk
av Bengt Ohlsson.
Med: Sverrir Gudnason, Robert Jelinek, Georgi Staykov, Christian Magdu, Dmitri Plax, Muharem Nezirevic.
Originalmusik: Pelle Jacobsson
Ljud: Michael Johansson och Frida Englund.
Produktion och regi: Magnus Berg.
(Repris 4/2 19.03, 10-11/2 01.00)

Två asylsökande män från Vitryssland hittades häromåret mördade på en soptipp utanför Stockholm. De arbetade illegalt för några tior i timmen med husbyggen, villarenoveringar och reklamutdelning. De bodde i pannrum och husvagnar som de hyrde till ockerpris. De hade det alltså som tusentals andra har det. I Sverige. Just nu.
 

I en uppmärksammad radioreportageserie berättade Randi Mossige-Norheim om vilka de var, hur de hade det, och varför de mördades. Nu har författaren Bengt Ohlsson skrivit en pjäs om deras sista timmar i livet. Det är en kuslig nedstigning i den illegala parallellvärld som är med och bygger det svenska välståndet.

 Trailer: Jag vet väl herregud vad jag pratar för språk

 Lyssna här: Randi Mossige-Norheims reportage


(Bilder och källa: SR)

Modeunder vadå?!

Ann Ringstrand och Stefan Söderberg, personerna bakom designföretaget Hope. Foto: Scanpix 
Affärsmännen Tommy Jacobsson och Robert Weil har gjort det, likaså duon Mats Qviberg och Sven Hagströmer. Har det blivit ett måste för svenska investerare att satsa pengar på ett modemärke? Svenskt mode erövrar världen. Varför har det blivit en sådan exportframgång och en ekonomisk maktfaktor att räkna med? Hör modedesignern Ann Ringstrand berätta om vägen fram till berömmelse, Göran Sundberg, kläddesigner på Moder Svea och Maria Ben Sad, som undervisar på Beckmans, dessutom en intervju med riskkapitalisten, Tommy Jacobsson.
PS. Lyssna på webben!

(Bild och källa: SR)

Novellfilm...

image2228
Jag gillar verkligen svensk novellfilm/kortfilm. Vi borde få se mer av
dem, det är så synd att de allt som oftast visas mest på filmfestivalerna. Det lilla som visas på SVT räcker inte...

Fram för det korta formatet på vita duken, på tv och ínte minst på dvd!

(Bilder och källa: DN)

Beckmans visar stickat...

image2234
(Bild: Egen från Beckmans stickvisning/Lisa Ljungberg - Organisk geometri)