Det teatrala modet...

image2138

Läs Thomas Roths artikel i SvD om Prada som hänger sig åt älvor, Kawakubo åt clowner, Ghesquière åt jätteblommor och Marc Jacobs åt det surrealistiska...
(Bilder: Marc Jacobs, BalenciagaPrada och Comme des Garçons via Style) (Källa: SvD)

Vildanden önskar dig ett gott nytt år...

image2137

Jag dricker brännvin nu mens jag lever.
När jag är död så har jag inte tid.
Jag dricker brännvin nu mens jag lever.
När jag är död så har jag inte tid.


När som jag sen ligger i mull
kan jag väl inte supa mig full?
När som jag sen ligger i mull
kan jag väl inte supa!


(Bild: Stadsteatern) (Text: Snappsvisa ur Vildanaden via mitt eget minne)

Maja Lundgren...

image2136
Läs intervjun med Maja Lundgren i DN...

(Bild: DN)

De fem bästa...

image2135

♥ Järnets änglar Irene Huss - Tatuerad torso Underbar och älskad av alla
Nina Frisk Darling


(Bilder: MovieZine, Unt, Svenska bio, Filmfolket)

Radioteatern ger - Mrs Dalloway...

image2123

Söndag den 30 december 20.03
Mrs Dalloway
av Virginia Woolf.
Översättning: Else Lundgren.
Dramatisering: Magnus Berg.
Regi: Anna Pettersson.
Med bl a: Chatarina Larsson, Peter Dalle, Shanti Roney, Mirja Turestedt, Peter Andersson, Elisabet Carlsson, Siw Erixon, Peter Schildt, Jane Friedmann, Nils Moritz, Carl Johan De Geer Mrs Dalloway ger sig ut i myllret på Londons gator för att köpa blommor. Så börjar Virginia Woolfs klassiska roman som utspelar sig under en dag 1923. Mrs Clarissa Dalloway är välklädd, men under hatten skymtar håret som grånat efter en tids sjukdom. Lagom till sin 51-årsdag har hon blivit frisk, och ikväll ska hon ha fest för stadens societet. Hela dagen översköljs hon av minnen från sin ungdom. Då var hon omsvärmad av friare - eldfängde Peter, bisexuella Sally, och den trygge men tråkige Mr Dalloway. Valde hon rätt? Ikväll möter hon dem alla igen.
(Repris 30/12 20.03, 6-7/1 00.11)


Efter föreställningen
: Ett program av Marie Wennersten om Clarissa, Septimus och konsten att (över)leva. Medverkande: Moa Matthis, författare och skribent, Magnus Berg som dramatiserat romanen för Radioteatern, samt Mattias Johansson Räms, Monica Simonsson och Per Thyberg från Sveriges Radios bibliotek.


(Bild och källa:
SR)

Jag är inte fri...

image2017

ni ljög för mig och sa att jag var ensam
ni ljög för mig och sa att jag var sjuk
ni ljög för mig om människans fria vilja
ni ljög och hänvisade allt till gud
men jag var inte fri

ni ljög rakt in i mina blåa ögon
där jag stod med hela livet framför mig
ni kunde lika gärna skurit ut mitt hjärta
vart jag än såg förlorade jag mig
och jag var inte fri

jag är inte fri
men även om jag var det
skulle jag gjort allt på samma sätt igen
jag är inte fri
men även om jag var det
skulle jag gjort allt om och om igen

ni ljög för mig och lärde mig att ljuga
jag gjorde tystnaden till vän
i mina tysta rum fanns ingen fri vilja
men där fanns du och jag och kärleken

jag är inte fri...

(Text: Eva Dahlgren via Anneli)

Kvalster...

image2128

Det går tusen kvalster på varje människa. Och varje par förökar sig med hundra tusen per månad." Monika håller kvalsterfobin stången genom att lägga kuddarna i frysen. Familjen och hemmet är Monicas liv. Men allt förändras den dag Reine krisar och flyttar hemifrån, till en annan kvinna. Monika måste försörja sig själv, vilket inte är det lättaste när man är medelålders och inte har ett yrke.

"Alla är bra på något", säger Monikas granne Nettan. Hon är Monikas absoluta motsats, försörjer sig som strippa och är ensamstående mor till Isabelle. Nettan är inte så noga, vare sig med antalet drinkar eller städning. De båda grannarna umgås inte - däremot brukar Monika reta upp sig på Nettans cigarettfimpar, som ofta hamnar på hennes prydliga balkong.

När Nettans mamma dör i en hjärtinfarkt, står hon plötsligt utan barnvakt. Problemen hopar sig och kulminerar när hon får sparken från strippklubben. Så Monika och Nettan gör gemensam sak och bildar städfirma. Ett omaka par, som genom städningen blir många erfarenheter och bekantskaper rikare.


(Bild: SVT)

Alldeles förrådd...

image2125

Åsa och jag är födda med ett år och fem dagars mellanrum, det är alltså fem dagar mellan våra födelsedagar.
Så länge det var en fördel att vara äldst gjorde jag inte annat än drog fram det där året och de fem dagarna, sedan blev det inte lika intressant och nu har jag sedan länge fyllt färdigt.
När vi var små firade vi vartannat år på Åsas födelsedag och vartannat år på min. Kalasen slogs ihop till ett enda stort kalas, det var praktiskt och bra, ingen klagade.
Utom jag. Det praktiska hade jag inget till övers för, jag ville ha min vilja fram och kunde vara sur ett helt år i sträck. Och fem dagar. Min viljestyrka var ett gissel för alla som hade med mig att göra och så är det fortfarande. Jag går fram som en International Harvester slåttermaskin, där jag har gått fram är det bara stubben kvar. Jag ska ha min vilja fram men när jag får det blir jag genast osäker. Börjar ifrågasätta om det beviljade är vad jag egentligen vill och ångrar mig enormt. Vill be hela världen om ursäkt och särskilt Åsa.
Jag minns inte hur det var med kalasen, om jag fick min vilja fram eller inte, men en sak är säker - hade jag fått det hade jag ångrat mig ett år i sträck. Och fem dagar.
Ångern syntes inte utanpå. Den var ett obehag som låg under ytan, ett surr som när det är en fluga i rummet. Man står inte ut med surret men flugan går inte att komma åt.
Att få sin vilja fram är att dö en smula och med en födelsedag är det samma sak.
Jag hatar födelsedagar.
Inte för att jag inte vill bli äldre, utan för Ja må hon leva-sjungandet, skålandet och hurraropen. Samfälld sång och unisona hurra-rop, det fattas bara de utsträckta armarna och Hitler-mustascherna.
Jag tycker inte om det; all uppvaktning på min instundande bemärkelsedag undanbedes.


Åsa och jag fyller år på hösten.
Jag minns inte vad för blommor vi hade på födelsedagskalasen, blomsterprakten på höstarna var så överdådig att det inte går att minnas alla blommor utan att minnet överbelastas och proppen går.
Jag minns bara vårblomningen. Hur vårblommorna kom en art i taget, försiktigt så man skulle hinna med att erkänna ankomsten.
Tussilagon först, den grundläggande tussilagon. Tussilagon slog ut på slänterna mot järnvägen och spred sin hästhovslukt redan innan snön hade gått bort. Tussilagon stack i näsan, men innan den gjort någon skada var tussilagotiden slut.
Då kom blåsippan.
Omsorgsfullt sluten, tills blombladen slogs upp. Man visste alltid var blåsipporna växte, att de omöjligt kunde spira på samma växtplats som tussilagon. Blåsippan med sin ljuvliga blåsippsdoft, mild men ändå särdeles närvarande, intensiv och ändå inte påträngande.
Blåsippan var sig själv utan att göra väsen av det.
Sedan var det gullvivans tur, den dominanta gullvivan med sin påflugna fränhet. Gullvivsbacken så full av gullvivor att Sven Jerring borde varit där för att berätta om det. Gullvivor överallt, gullvivor som fläker ut sig, gullvivor, gullvivor...
Det var samma procedur varje år, jag stack näsan i gullvivorna, näsan svullnade upp och öronen, jag såg ut som Babar, den lille elefanten, samma elände varje gullvivssäsong. Inte en tanke på följderna som aldrig drabbade bara mig utan hela familjen och momma mest.
"Huvvaligen, ståsche", sa momma - ståsche betyder flicka och huvvaligen vad det låter som.
"Huvvaligen", sa momma och blev alldeles förrådd. Att vara förrådd var att inte veta vad man skulle ta sig till, förrådd fanns mest i formen alldeles förrådd. Förrådd har ingenting med svek att göra och om så vore så var det jag som svek släkten med att vara så obotligt den jag var.
"Huvvaligen", sa momma, alldeles förrådd.


Det var dubbelt så mycket huvvaligen med mig som med Åsa.
Åsa var den som klättrade upp i toppen på asparna men det var jag som ramlade ner.
En gång hängde vi upp och ner i knävecken på piskställningen.
Plötsligt kände jag att här kan jag inte hänga upp och ner som en fladdermus längre så jag släppte taget.
Att jag varken fick hjärnskakning eller bröt nacken var på guds försyn.
"Huvvaligen, ståsche", sa momma, det var allt hon sa, "huvvaligen ståsche".


♦ Hoppas du inte tar illa upp Bodil, att jag publicerar din alldeles egna text här. Men det är inget illvilligt intrång - bara en välmenande hyllning...♦

(Text: Utdrag ur Mitt första liv - den gudarna älskar dör inte via
Modernista) (Bild: Finistére)

Pyramiden...

image2134
image1605 Ikväll kl. 21 sänds
Wallander Pyramiden...

Svenskt drama från 2007. Ett sportflygplan störtar utanför Mossby strand och i flygplansvraket hittar man en detonerad pansargranat. Kommissarie Kurt Wallander kopplas in för att utreda haveriet. Lite senare dödas två gamla systrar vid en explosion i en sybehörsaffär och snart tyder allt på att händelserna hänger ihop. Fallet visar sig också ha en koppling till en traumatisk upplevelse från Wallanders tid som ung, oerfaren polis. Efter en roman av Henning Mankell. I rollerna: Rolf Lassgård, Gustaf Skarsgård, Marie Richardson, Lia Boysen m.fl.
(Bild: Discshop)

Grattis på födelsedagen Katarina!

image2133 
(Bild: Sydöstran)

Evas superkoll...

image2130
image1605 Missa inte
Evas superkoll som fokuserar på jeansen, ikväll kl.18.30...

G r y m m a  E v a!

Eva Funck ger sig ut i verkligheten för att förklara och berätta om allt det där vi har omkring oss, men inte riktigt vet varför det finns. Del 5: Jeans. Eva berättar om jeansens historia från sjömännens byxor i Genua, via guldruschens San Fransisco, och cowboyfilmernas påverkan fram till dagens jeans.
(Bild och källa: SVT)

It's All Over...

image2129

Well, baby use to stay out all night long
She made me cry, she done me wrong
She hurt my eyes open, that's no lie
Tables turning, now her turn to cry

Because I used to love her, but it's all over now
Because I used to love her, but it's all over now

Well, she used to run around with ev'ry man in town
Spent all my money playing a highclass game
She put me out, it was a pity how I cried
The tables turning now, her turn to cry

Because I used to love her, but it's all over now
Because I used to love her, but it's all over now

Well, I used to wake 'the morning, get my breakfast in bed
When I gotten worried she could ease my aching head
But now she's here and there with every man in town
Still trying to take me for that same old clown

Because I used to love her, but it's all over now
Because I used to love her, but it's all over now
(Bild:
Stadsteatern) (Text: Rolling Stones - It's All Over)

Stjärnorna på slottet...

image2127

Underbarafantastiskt grymma ARJA - heja!

(Bild: SVT)

NathalieSchutermanPUBUrban...

image2126

(Bild: Nathalie Schuterman)

August...

image2114
image1605 
Läs om serien i SvD... Och missa inte första delen ikväll kl. 21 - heja, heja Stina!

(Bild: SvD)

Kvinnorna och Bergman...

image2121
image1530 Såg just 
Kvinnorna och Bergman - intressant och kul! Heja, heja Pernilla!

Nils Petter Sundgren ger oss ett unikt porträtt av Ingmar Bergman. I oktober träffade han några av de mest framträdande skådespelerskorna i Bergmans filmer. Bibi Andersson, Gunnel Lindblom, Pernilla August och Elin Klinga berättar om samarbetet: Varför kallades Ingmar Bergman för demonregissör? Var han lätt att samarbeta med?
(Bild: Stockholm filmfestival) (Källa: SVT)

Tomten är far till alla barnen...

image2120
image1626 Om ni inte har sett eller vill se igen -
Katarina i Tomten är far till alla barnen ikväll. kl.19.55!

Svensk dramakomedi från 1999. Sara lever tillsammans med Jan men har varit gift tre gånger tidigare och fyra av hennes barn bor hemma hos dem. När det är dags att fira jul bjuder Sara in alla sina före detta män med sina respektive och deras nya barn så att barnen ska få fira jul med alla sina föräldrar. Det blir ett julfirande ut över det vanliga där känslor kommer upp till ytan och hemligheter avslöjas. Tillåten från 11 år på bio. I rollerna: Katarina Ewerlöf, Peter Haber, Jessica Zandén. Regi: Kjell Sundvall.


(Bild: Sfi) (Källa: SVT)


En liten julsaga...

image2119
image1605 Missa inte 
Gunilla Röör i filmen En liten julsaga ikväll kl. 18!

Svensk barnfilm från 1999. Mitt i julruschen förlorar lilla Ina sin älskade nalle Nonno i trängseln på tunnelbanan i Stockholm. En snäll gammal farbror hittar nallen och lämnar in den på posten, men där råkar Nonno falla ner i en postsäck och lastas på Norrlandståget. Nonno får en äventyrlig resa genom Sverige, från Stockholm till Kiruna, men genom ett mirakel återförenas Nonno med sin Ina på julaftonen. Regi: Åsa Sjöström, Mari Marten-Bias Wahlgren. I rollerna: Lisa Malmborg, Jesper Salén, Thomas Hedengran, Gunilla Röör, Jörgen Lantz m.fl.
(Bild och källa: SVT)

Spöksonaten...

image2118
image1530 Missa inte inspelningen av Ingmar Bergmans
Spöksonaten idag kl.16.30!

PS. Tur att man sitter hemma och kollar och kan reglera ljudet själv, det var knappt att man hörde vad de sa, när man satt där på filmhuset...

En inspelning av Ingmar Bergmans uppsättning av Spöksonaten. Bergmans fjärde och sista uppsättning av Strindberg-pjäsen filmades av på Dramatens Lilla Scen hösten 2000. Trots att den filmades med en enkel teknik var Bergman nöjd med dokumentationen och önskade att den skulle sändas. I rollerna: Jan Malmsjö, Jonas Malmsjö, Elin Klinga, Örjan Ramberg, Gunnel Lindblom, Erland Josephson, m.fl.
(Bild: Ingmar Bergman) (Källa: SVT)

Pernilla...

image2117

Läs om Pernillas garderob hos Branten och kollafin, fina bilder på henne i bl.a. BACK-favoriten... Gör det nu, Pernilla är världens sötaste! Heja, heja!

(Bild: Branten)

En fröjdefull jul...

image2116
(Bild: Stadsteatern)

Julevangelium...

image2115

image1626 10.18 läser
STINA EKBLAD Julevangeliet - missa inte det! Heja, heja Stina!
(Källa: Tv4)

Acne paper...

image2095
En grym tidning, med ett grymt omslag...

(Bild: Acne)

Birgitta Andersson...

image2112

Läs intervjun med Birgitta Andersson i DN...
(Bild: DN)

Monica Zetterlund - Underbart är kort...

image2110

image1530 Se dokumentären om Monica Zetterlund ikväll kl.23.05!

Ett porträtt av Monica Zetterlund, signerat av filmaren Tom Alandh. "En blond negress från Värmlands huldraskogar" kallade Tage Danielsson henne i en av sina dikter. Hon med de smala benen, den onda ryggen, utstrålningen, vemodet och de stora glasögonen som i mer än trettio år underhöll det svenska folket med jazz och visor, revy och film.


(Bild och källa: SVT)


Kvarteret skatan...

image2109
image1605 Om du är ett fan av gänget i
Kvarteret skatan och vill se reprisen av deras julprogram från förra året - gör det ikväll kl. 22.15!

Svensk humorserie. Det har nu blivit jul i Kvarteret Skatan och det är dags att stifta bekantskap med Skatan-gängets föräldrar och familjer. Medverkande: David Batra, Anna Blomberg, Johan Glans, Rachel Mohlin, Vanna Rosenberg, Beatrice Järås, Shirley Clamp, Ylva Lööf, Sten Elfström och Ing-Marie Carlsson m.fl.
(Bild och källa: SVT)

Vikaren...

image2108
Den danska filmen
Vikaren (Min fröken är en utomjording), med Paprika Steen i huvudrollen, har sin Sverigepremiär på juldagen - se trailern här!

Sjette klasse får en ny vikar. Hun vil gerne forberede klassen på en international konkurrence i Paris. Men der er noget som ikke helt er som det skal være. Hvordan kan hun læse børnenes tanker? Hvorfor er hun så ond? Og hvordan lykkes det hende at overtale alles forældrer om at hun er så fantastisk, når hele klassen ved, at hun i virkeligheden er en alien?

HEJA - PAPRIKA!

(Bild: Vikaren) (Källa: Filmtrailer)

Radioteatern ger: Tjafs...

image2101
Missa inte
Chatarina Larsson kl. 13.30 Radioteatern i P1!

PREMIÄR! Lördag 22 december 13.30

Manus, regi: Maciej Kalymon.
Med: Lars-Erik Berenett, Chatarina Larsson.
Det gifta paret, Lennart och Berit, har en relation som med tiden gått över i slentrian: förhållandet känns meningslöst, de ser inte varandra, och tystnaden har tagit över.  Men - en lördag händer det. Ett tjafs om allt och inget får känslobubblan att spricka och allt kommer upp till ytan: självförtroenden som svajar, manlig fåfänga, otrohetsfrågor - och kärlek som fortfarande finns kvar långt därinne.

(Från SR Malmö. Repris 24/12 19.03, 30-31/12 01.00)
(Bild och källa: SR)

Valentino, tomten och röda läppar...

image2105 

För er som missade 
Stil tidigare idag kl. 10.03 (som önskar god jul med Valentino, tomten och röda läppar) lyssna på webben!

Det är inte bara tomten som föredrar den röda färgen. Författaren HC Andersen, skodesignern Christian Louboutin, modeskaparen Valentino, Bono och drottning Silvia på Nobelfesten. Alla har de ett förhållande till rött.


Rött representerar makt, blod och frihet, men också något dramatiskt, sexigt och passionerat.


I veckans Stil frossar vi i färgen rött. Vi tar reda på varför julen är just röd och inte blå. Vi berättar om den italienske designern Valentino Garavani var specialitet är eleganta och röda aftonklänningar. Han har till och med en egen röd nyans uppkallad efter sig själv, rosso Valentino. Vi besöker Livrustkammaren där vi får reda på varför röda skor har sådan laddning. Makeupartisten Katarina Håkansson berättar om röda läppar och bilfantasten (och sångaren i gruppen Docenterna) Joppe Pihlgren förklarar varför en Ferrari ska vara röd, Ferrariröd. Och kollar vi in vad den röda "framgångsbyxan" för herrar egentligen är.  


Veckans gäst är modedesignern Lars Wallin


Och som en liten julhälsning till er alla vill vi gärna citera den amerikanske modedesignern Bill Blass som också älskade rött och menade att när man undrar vad man ska sätta på sig - välj ett rött plagg, för det är den mest energiframkallande färgen: When in doubt, wear red. 


(Bild och källa: SR)

Nationella Dramaturgiatet...

image2100

Idén är världens bästa, helt tvärt emot den rådande avsaknaden av pjäser i affärenas bokhyllor. Vilket för övrigt inte bara är en skam utan en skymf mot alla dramatiker, där signalerna blir att de inte är lika mycket värda som de "riktiga" författarna. Pjäser inte lika viktiga som "vanliga böcker". Mer fel kan man inte ha, det är ju precis tvärtom! Om det är något som är mer värt än något annat så är det ju pjäserna, som per automatik bjuder in människor till ett samtal. Bjuder in till medverkan och engagemang och delar med sig av det!

(Bild:
Nationella dramaturgiatet)

Julens stipendiater på Dramaten utsedda...

image2104

 Stipendierna och mottagarna är:

Oscar Lindgrens stipendium
Oscar Lindgrens stipendiefond har till syfte att främja den dramatiska konsten i Sverige och är till för dem som arbetar på Dramaten och är under 45 år. Stipendiesumman är 35.000 kronor och tilldelas i år:

Lotta-Maja Öhman
Johan Holmberg
Erik Ehn


Elmlund-Odelius-Svensson stipendium
Elmlund-Odelius-Svensson stipendium ges till skådespelare som har fyllt 50 år. Stipendiesumman är 25.000 kronor och tilldelas i år:

Inga-Lill Andersson
Örjan Ramberg


Helge Ax:son-Johnsons stipendium
Helge Axelson-Johnsons stipendium ges till begåvade elever verksamma vid Kungliga Dramatiska Teatern. Stipendiesumman är 2.000 kronor och tilldelas i år:


Alexandra Büchel
Ana Gil De Melo Nascimiento
Emma Mehonic
Moa Silén


Tomte-stipendiet
Tomte-stipendiet tilldelas en person som utmärkt sig extra utanför sin egen tjänst. Stipendiesumman är 5.000 kronor, och tilldelas i år:


Hanna Pauli 
(Bild: Inga-Lill Andersson i Fördold) (Källa: Dramaten)

Eva Höök...

image2099 
Var
blev ni av?! Anna Pettersson kom tillbaka! Förlåt Cecilia, men Anna ÄR Eva, så är det bara... 

  (Bilder: SVT)

Nu har hon åkt...

image2097

Det finns en vän i mitt sinne, nu är hon i mitt minne, hon har gett sig av, men hon kommer inte bli kvar, hon kommer hem snart...
(Bild: Aorta via Lundlund)

Acne...

image2096
Kom för en stund sedan hem från Acnes lilla retro-lansering, kul men jag var lite opasslig  - men det fick gå... De första jeansen med röda sömmar är i alla fall grymma!

Favoriter i repris (dam):
Scrum - Svart ullklänning från höst 06 (bilden)
Smock - Gammal klänning från sent 90-tal
Hex Satin - Svarta supertajta jeans i sidensatin
Tonnie - Blekt klänning i denim
Linjal - Acnes första kostymkavaj med en säkerhetsnål
Easy - Stickad tröja I kashmir med armbågsmuddar
Handla - Handskar med stora hål för fingrar, höst 04
Skin - Tights I lila och grått, med hål för en stilettklack
Pocketless - T-shirt med blekt fläck, en gammal Ann Sofie Back
Ziggy - Jeans I rå denim med röda sömmar och en massa dragkedjor
Hex - jeans med röda sömmar
Patched Leather Jacket - riktig vintage, i "patchserien"
Padded Biker Jacket - Populär motorcyckeljacka I läder från höst 06
Gretsch Firebird - En sko från höst 06 (bilden)
(Bild:
King) (Källa: Rodeo)

Spöksonaten...

image2082

Se
SpöksonatenStrindbergs Intima för halva priset med ditt DN-kort...

PS. Jag är tydligen en vithårig tant enligt "moderaterna"...

(Bild: DN)

Brecht och Bodil...

image2094

Du säger att du hoppades
allt för länge.
Orkar inte hoppas längre.
Men vad var det du hoppades?
Att kampen skulle vara lätt?

Så är det inte.
Vårt läge är värre än du anar.
Ty, så är det
att om vi inte kan åstadkomma
det omöjliga är vi förlorade.

Om vi inte kan göra vad ingen
kan kräva av oss går vi under.

När kampen är som hårdast
är kämparna som tröttast.
Den sida vars kämpar är
tröttast
förlorar slaget.


(Text: En karbonkopia av en Brecht-dikt skriven av Bodil Malmsten via Finistére)

Det svenska jeansundret...

image2092

Läs artikeln om de svenska jeansen i DN...
(Bild: Acne) (Källa: DN)

Marie Göranzon frågar doktorn...

image2091

image1530 För er som missade
Marie Göranzon i Fråga doktorn - se det igen idag kl.16:35 eller på lördag kl.09:45!

Del 14 av 14. Vad betyder julen och vad betyder våra minnen av årets största högtid? Skådespelerskan Marie Göranzon - just nu aktuell i Anton Tjechovs "Måsen" på Dramaten i Stockholm - växte upp på ett hotell i Linköping och hon berättar om sina minnen från jularna och sina tankar inför julen som kommer efter en intensiv höst. I veckans program blir det också glimtar från året som gått och vi möter en del av alla dem som varit med i programmet, julklappstips och precis som vanligt svar på frågorna som kommit in. Programledare Suzanne Axell och husdoktor Gunilla Hasselgren.


(Bild: Beckfilm) (Källa: SVT)

See by Chloé...

image2089
See by Chloé vår/sommar 2008, popsnöresfärger och fina skärningar - heja!

PS. Scarfen gör hela grejen!
(Bilder: Modette)

Emotional cities...

image2066 image2090

Jag gillar den
här tanken, den känns vänlig på något vis...

(Bilder: Emotional cities)

Eko...

image2076

Läs Bengt Ohlssons krönika i DN...
(Bild: Aorta via Lundlund)

Minimarket för Weekday...

image2088
Weekday har förärats en liten limiterad kollektion som Minimarket har gjort. Ville spana in den live, men vände när jag såg kön på invigningskvällen till den nya STORA butiken på Drottninggatan... Men kanske blir det av snart ändå!

(Bild: Modette)

Allt vi aldrig fick göra...

image2081
Boka
biljetter för Katrin och Pia är grymma - nu gör ni det!

En komisk föreställning där vi gör allt vi aldrig fått göra med hjälp av musik, gymnastik och snygg ljussättning. Nu gör vi det! Kan du leva utan att ha sett när Pia Johansson & Katrin Sundberg skapar fred på jorden, dödar James Bond, berättar sanningen om blockflöjter, ta emot en Oscar eller talar med djur? Om inte, kom till Rival på Mariatorget. Där spelas föreställningen: ALLT VI ALDRIG FICK GÖRA Har du fortfarande inte förstått konceptet? Då kan vi klargöra att det handlar om att vi rent egoistiskt vill fylla alla tomrum som vi samlat på oss genom livet som: Kvinnor, artister, älskarinnor, döttrar, väninnor, kollegor och samhällsmedborgare. /Katrin och Pia

(Källa: Blixten & Co)

Bodils videokväll...

image2086

image1530 Missa inte Bodil Malmsten som är kvällens gäst i Videokväll hos Luuk kl.18.45 !

Del 10 av 12. Bodil Malmsten har med sig fem låtar som vänt upp och ner på hennes liv. Programledare: Kristian Luuk.

(Bild: Modernista) (Källa: SVT)

Efva från Stadshotellet...

image2087
Efva Attling är kvällens gäst i Från Stadshotellet kl. 22.05 i P4 - missa inte det!

Efva Attling är en världsberömd smyckesdesigner som kommer på besök till hotellet. Tidigare har hon hunnit med att vara go go-tjej i Stockholm, modell i London, Paris, Rom och New York med Grace Jones som en av sina rumskompisar, popstjärna i X-Models, varit ihop med trummislegenden Keith Moon i the Who och dansat med Jimi Hendrix. Som grädde på moset var hon även danslärare åt Ola Håkansson 1968!


(Bild och källa: SR)

Beckmans julmarknad...

image2080

Missa inte
Beckmans julmarknad i helgen - gå dit ni som kan!

Lör kl 11.00-18.00
Sön kl 11.00-18.00

(Bild och källa: Beckmans)

Renée Voltaire...


image2051
Jag är helt fast vid Renée Voltaires grejer, kan inte rå för det! Det är till stor del samma saker som man kan köpa i små utländska affärer, bara att de är förpackade på ett finare sätt och med Renées logga. Ändå väljer jag Renée, framför de utländska ofta mer prisvärda alternativen, och det är inte utan att skämmas en smula...

PS: Men böckerna de kan jag gilla med gott samvete! More raw food to the swedes!

(Bild: Renée Voltaire)

It's Only Rock 'N Roll...

image2085

If I could stick my pen in my heart
And spill it all over the stage
Would it satisfy ya, would it slide on by ya
Would you think the boy is strange? Ain't he strange?

If I could win ya, if I could sing ya
A love song so divine
Would it be enough for your cheating heart
If I broke down and cried? If I cried?

I said I know it's only rock´n roll but I like it
I know it's only rock´n roll but I like it, like it, yes, I do
Oh, well, I like it, I like it, I like it
I said can't you see that this old boy has been a lonely?

If I could stick a knife in my heart
Suicide right on the stage
Would it be enough for your teenage lust
Would it help to ease the pain? Ease your brain?

If I could dig down deep down in my heart
Feelings would flood on the page
Would it satisfy ya, would it slide on by ya
Would ya think the boy's insane? He's insane

I said I know it's only rock´n roll but I like it
I said I know it's only rock´n roll but I like it, like it, yes, I do
Oh, well, I like it, yeah, I like it, I like it
I said can't you see that this old boy has been a lonely?

And do ya think that you're the only girl around?
I bet you think you're the only woman in town
Oh, yeah

I said I know it's only rock´n roll but I like it
I said I know it's only rock´n roll but I like it
Oh, I know it's only rock´n roll but I like it, oh yeah
I know it's only rock´n roll but I like it, like it, yes, I do
Oh, well, I like it, I like it, ah, I like it, I like it, I like it, I like it
(Only rock´n roll but) I like it...

(Bild:
Stadsteatern) (Text: Rolling Stones)

Marguerite Duras...

image2079
 image1530 Missa inte kvällens K special kl. 20 som fokuserar på Marguerite Duras!

K special. Ett porträtt byggt på samtal med Marguerite Duras som skrev bland annat "Älskaren" och manuset till "Hiroshima min älskade". Hon kunde även regissera och gestalta sina manus. Ett program av Dominique Auvray.
(Källa: SVT)

Stina Ekblad får pris...

image2084

Grattis, grattis till BÄSTA
Stina!

Skådespelaren Stina Ekblad får Svenska Akademiens teaterpris för 2007. Priset, som instiftades 1963, är på 75 000 kronor. Tidigare mottagare är bland andra Krister Henriksson och Suzanne Osten.


Akademien har även delat ut Carl Åkermarks stipendium. I år finns fyra mottagare som får 50 000 kronor var. Dessa är Moment:teater i Gubbängen i södra Stockholm, skådespelaren Anna Andersson, dramatikern och regissören Mattias Andersson och skådespelaren Irene Lindh.


(Källa: SvD)


Mitt namn är Rachel Corrie...

image2083

Tidigare ikväll såg jag
Mitt namn är Rachel Corrie på Stadsteaterns scen Bryggan.

Pjäsen kretsar kring historien om Rachel Corrie, en ung amerikansk fredsaktivist. Och är baserad på texter av Rachel Corrie, sammanställda av Alan Rickman och Katharine Viner.

Rachel skulle kunna vara vem som helst av oss, skillnaden är att hon inte står ut med tanken på att stå och se på. Hon kämpar med sin rädsla, sina monster, med sig själv och sina motstridiga känslor. Efter college i Olympia går hon med i ISM och åker till Palestina. Den 16 mars 2003 ställer hon sig i vägen för en israelisk bulldozer, som är påväg att förstöra ett bostadshus, och krossas. Hennes död förvandlar henne till en symbol för konflikten i Mellanöstern. Men vem var hon? En naiv idealist eller en hjältinna?

Frida Hallgren var himla bra! Föreställningen väckte dessutom en massa frågor och fick mig verkligen att fundera...

Jag undrar om du har en tanke på att komma hem snart? Inte, förmodligen... Men jag hoppas du känner att det skulle vara okej...
(Bild: Stadsteatern)

Bästa julkalendern...

image2078
Rösta på den bästa julkalendern på SVT...

Trolltider
Jul i Kapernaum
Mysteriet på Greveholm
Pelle Svanslös
En riktig jul


(Bilder: Discshop)

Kishti Tomita hos Carin...

image2077

image1530 
Kishti Tomita är en av gästerna i Carin 21:30 - missa inte det! För Carins skull också...

Talkshow med Carin Hjulström. Många är dom som drömmer om ett liv i rampljuset. Men varför är det så viktigt att sticka ut från mängden och hur gör man för bli något utöver det vanliga? Det ska vi prata om med reklamaren Göran Adlén. Gäst är också artisten Kim Kärnfalk som blev sjuk av att vara känd. Dessutom: kvinnan som vet hur man hittar någon som har DET - Idol-juryns Kishti Tomita. Del 5 av 14.

(Bild: DN)

H&M pastell...

image2062
Det går en vind över vindens ängar, det fladdrar till i en tyllgardin... lalalaaa...

(Bilder:
Modette)

Harriet Andersson...

image2074
image1530 För er som missade Harriet Andersson i
Närbild se det i repris den 14/12 eller på play...
Del 7 av 9. Gäst denna vecka är Harriet Andersson. I Närbild talar Sveriges absolut största skådespelarnamn ut om filmerna och rollerna som gjort just dem till de aktörer de är idag. Det handlar om toppar, floppar, skådespelartekniker och om minnesvärda möten med kollegor och regissörer. Dessutom berättar de vad som egentligen hände på inspelningarna av filmer de hyllats och ifrågasatts för. Programledare är Fredrik Sahlin.

(Bild och källa: SVT)

Anna Karenina...

image2075
image1605 Dagens matiné kl. 13.50 är
Anna Karenina - missa inte den!

Amerikansk långfilm från 1935. Klassisk Greta Garbo-film efter Leo Tolstojs roman. Anna Karenina är gift med en kall hycklande man som hon hatar. När hon besöker sin bror träffar hon greve Vronskij. De blir förälskade och Anna vill skilja sig från sin man, men detta innebär att hon inte får träffa sin älskade son. Regi: Clarence Brown. I rollerna: Greta Garbo, Fredric March, Freddie Bartholomew, Maureen O'Sullivan, Basil Rathbone m.fl.


(Källa: SVT)


Don't Cry...

image2045

Talk to me softly
There's something in your eyes
Don't hang your head in sorrow
And please don't cry
I know how you feel inside I've
I've been there before
Somethin's changin' inside you
And don't you know

Don't you cry tonight
I still love you baby
Don't you cry tonight
Don't you cry tonight
There's a heaven above you baby
And don't you cry tonight

Give me a whisper
And give me a sign
Give me a kiss before you
tell me goodbye
Don't you take it so hard now
And please don't take it so bad
I'll still be thinkin' of you
And the times we had...baby

And don't you cry tonight
Don't you cry tonight
Don't you cry tonight
There's a heaven above you baby
And don't you cry tonight

And please remember that I never lied
And please remember
how I felt inside now honey
You gotta make it your own way
But you'll be allright now sugar
You'll feel better tomorrow
Come the morning light now baby

And don't you cry tonight
An don't you cry tonight
An don't you cry tonight
There's a heaven above you baby
And don't you cry
Don't you ever cry
Don't you cry tonight
Baby maybe someday
Don't you cry
Don't you ever cry
Don't you cry
Tonight

(Bild:
Stadsteatern) (Text: Guns N' Roses)

Organic...

image2069

Läs artikeln i DN om H&M:s ekologiska kläder...

(Bild: DN)

Nobel, nobel...

image2072
image1626 Idag kl. 7.44 ska det handla om Nobelfesten i
Nyhetsmorgon - missa inte det!

PS. Av vad bilderna att dömma kan jag konstatera att Fru Marie Jose Fert var den finaste på festen med sin grymma jacka - heja!

CAY BOND, trendanalytiker, BEA SZENFELD, designer, och CATARINA HURTIG, hovreporter, analyserar Nobelklänningar, håruppsättningar och eventuella skandaler...
(Bild: Fru Marie Jose Fert via SvD) (Källa: Tv4)

En spricka i kristallen...

image2071
image1605 Ikväll kl. 20.30 är det seriestart för
En spricka i kristallen - missa inte det!

Svensk dramaserie från 2007 efter en roman av Cecilia von Krusenstjerna (född Gyllenhammar). Del 1 av 2. Suss växer upp i en familj där framgång, makt och sammanhållning är en självklarhet. Uppmärksamheten kretsar kring den dyrkade pappan och Suss präglas av sin känslokalla mammas oförmåga att se och älska Suss för den hon egentligen är. I ett desperat försök att frigöra sig från familjen friar Suss till en man hon bara nyss lärt känna. I rollerna: Källa Bie, Jessica Zandén, Peter Andersson m.fl. Regi: Harald Hamrell.
(Bild och källa: SVT)

H&M etno...

image2063
Etno lives forever!
(Bilder:
Modette)

Anne Lundberg...

image2068
Läs intervjun med Anne Lundberg i DN...

(Bild: DN)

Give Peace A Chance...

image2046

Two, one two three four
Everybody's talking about
Bagism, Shagism, Dragism, Madism, Ragism, Tagism
This-ism, that-ism, is-m, is-m, is-m
All we are saying is give peace a chance
All we are saying is give peace a chance

Come on
Everybody's talking about Ministers
Sinisters, Banisters and canisters
Bishops and Fishops and Rabbis and Pop eyes
And bye bye, bye byes

All we are saying is give peace a chance
All we are saying is give peace a chance

Let me tell you now
Everybody's talking about
Revolution, evolution, mastication
Flagellation, regulation, integrations
Meditations, United Nations
Congratulations

All we are saying is give peace a chance
All we are saying is give peace a chance

Everybody's talking about
John and Yoko, Timmy Leary, Rosemary
Tommy Smothers, Bobby Dylan, Tommy Cooper
Derek Taylor, Norman Mailer
Allen Ginsberg, Hare Krishna
Hare, Hare Krishna

All we are saying is give peace a chance
All we are saying is give peace a chance

(Bild:
Stadsteatern) (Text: John Lennon)

Deckarnas framtid?!

image2064
Läs artikeln om deckarna i DN...
(Bild: Blodgruppen via SVT)

Scene by Tjallamalla...

image2067

Utförsäljning Scene by Tjallamalla

Den 9 december mellan 12-17
Tjallamalla, Bondegatan 46, Stockholm

Gå dit ni som kan!
(Bilder: SvD)

Yves Klein...

image2061
H&M vår/sommar 2008 - Kleinblått är verkligen min couscous!
(Bilder: Modette)

Den smala vägen börjar här...

image2060
Kom för en stund sedan tillbaka ifrån
SoffanStadsteatern - grymt som alltid! Heja modärna MÄNNISKOR!

I februari är det premiär för Modärna kvinnors första produktion, Den smala vägen, skriven av Frida Stéenhoff, en av feminismens förgrundsgestalter. Repetitionerna har just börjat. Möt regissören Kajsa Isakson, och skådespelarna Ann Petrén och Johan Ulveson. Samtalsledare: Åsa Sarachu.

(Bild och källa: Stadsteatern)

Doris Lessing på Dramaten...

image2056

Poesi på Lördagar - "Under huden"
Lördag 8 december kl 15.00 Stora scenen

Dramaten hyllar DORIS LESSING
Med Stina Ekblad, Gunnel Lindblom, Irene Lindh, Monica Lauritzen

Fri entré -
bokas via hemsidan eller i Dramatens biljettkassa


Gå dit ni som kan!

(Bild och källa: Dramaten)

Welcome To The Machine...

image2059

Welcome my son, welcome to the machine
Where have you been? It's alright we know where you've been
You've been in the pipeline, filling in time
Provided with toys and Scouting for Boys
You bought a guitar to punish your ma,
And you didn't like school, and you know you're nobody's fool
So welcome to the machine
Welcome my son, welcome to the machine
What did you dream? It's alright we told you what to dream
You dreamed of a big star, he played a mean guitar
He always ate in the steak bar
He loved to drive in his Jaguar
So welcome to the machine
(Bild:
Stadsteatern) (Text: Pink Floyd)

Eva Dahlgren i Go´Kväll...

image2058

image1530 Missa inte
Eva Dahlgren i kvällens program kl. 18.15!

Lovisa Lönnebo och C-G Karlsson tipsar om aktuella böcker och filmer. Kvällens artist är Eva Dahlgren. Arne Hegerfors bjuder fyra önskegäster på middag. Programledare Ragnar Dahlberg

(Bild: Eva Dahlgren) (Källa: SVT)

Security...

image2054
Läs artikeln om Security... Och kollaNummers webb-tv.

Vem i hela världen kan man lita på? Guldbagge-regissören Richard Hobert Dramaten-debuterar med eget manus. Security är ett tätt och raffinerat drama om gränslandet mellan misstro och tilltro. Lena Endre spelar en hårt pressad kvinna som ställs inför moraliska och känslomässiga prövningar när hennes man dödstörtar från balkongen mitt i ett lyxigt lägenhetskomplex. Två män, spelade av Johan Rabeus och Magnus Roosman, från olika politiska läger erbjuder henne skydd allt medan det blåser upp till revolution på gatorna.

Urpremiär 23 februari

Regi Richard Hobert
Scenografi Rufus Didwiszus
Ljus Ulf Englund
Kostym  Nina Sandström
Peruk och mask Thea Kristensen

I rollerna Lena Endre, Magnus Roosman, Johan Rabaeus


(Bild: AOS) (Källa: Dramaten)

Universum sover...

image2057

Se så tyst det är i världen.
Himlen är täckt av stjärnor
gåvor från natten
Det är en sådan stund
då man står upp och talar
till universums
och historiens
sekler

Hallå alla brandmän
man klättrar försiktigt på ett brinnande hjärta!
Tunna efter tunna full med tårar pumpar jag.
Jag vill klättra nerför revbenens stegpinnar.
Nu hoppar jag! Hoppar jag! Hoppar jag!
Men stegen brister.
Man kan inte hoppa från ett hjärta som brinner.

Släpp fram mig!

Mig stoppar ni inte så lätt.
Jag vill helt lugnt påpeka några saker -
Vare sig jag ljuger eller har rätt.
Titta - man har huggit av stjärnornas huven
Och allting blöder i en himlamassaker!

Hej du!
himlen!
Ta av dig hatten!
Jag kommer!

Tystnad.
Universum sover
det väldiga örat är lutat mot tassen
med gnistrande stjärnklor.
(Text: Via Bodil Malmsten och
Finistére)

Ooh vad det glowar!


Wouldn't It Be Nice...

image2043

Wouldn't it be nice if we were older
Then we wouldn't have to wait so long
And wouldn't it be nice to live together
In the kind of world where we belong

You know it's gonna make it that much better
When we can say goodnight and stay together

Wouldn't it be nice if we could wake up
In the morning when the day is new
And after having spent the day together
Hold each other close the whole night through

Happy times together we've been spending
I wish that every kiss was neverending
Wouldn't it be nice

Maybe if we think and wish and hope and pray it might come true
Baby then there wouldn't be a single thing we couldn't do
We could be married
And then we'd be happy

Wouldn't it be nice

You know it seems the more we talk about it
It only makes it worse to live without it
But lets talk about it
Wouldn't it be nice

(Bild:
Stadsteatern) (Text: Beach boys)

Chloé is a thing with a swing...

image2050
Keep your head up - keep my head up
Keep your head up - keep my head up
Keep your head up girl, keep your head up

(Bild: Ellebloggen) (Text: Liten del av I'm A Tree - Imani Coppola)

Vad ska vi med teatern till?

image2049
Läs artikeln om teatern...

(Bild: Mordet på Marat via Stadsteatern)

Svensk form - julmarknad...

image2038

FYNDA PÅ VÅR JULMARKNAD!

Här finns finfina smycken, kläder för vuxna och barn, sjalar m m av Anna Bonnevier, Dizel&Sate, Faun Design, Fuldesign, Gram, Åsa Holtblad, Elna Lassbo, Maja Littmarck, Matter of Fabrics och Ädellab.

Tid: Onsdag 5 december kl 17 - 20
                                       
Plats: Svensk Form, Skeppsholmen


Gå dit, gå dit!

(Bild och källa:
Svensk Form)

Våren på Stadsteatern...

image2042

Idag släpper
Stadsteatern sina biljetter inför våren - boka ni som kan! Mina tips ser ni ovan...

(Bild: Mästaren och Margarita via Stadsteatern, men egenkomponerad)

Rock´n Roll...

image2044

I torsdags såg jag ett genrep av
Rock´n RollStadsteatern och i lördags såg jag premiären.

Pjäsen utspelar sig mellan 1968 och 1990 i Cambridge och Prag. Politiken och familjerelationerna är det centrala och man får följa de olika händelserna i kronologisk ordning. Med svarta avbrott för musik av Bech Boys, John Lennon, Pink Floyd, Velvet Underground, Rolling Stones osv. mellan årtalen. 

Handlingen kretsar kring Max (Lennart Jähkel) och hans familj som vi får följa under tre generationer. Det börjar med dottern Esmé (Hanna Alström) som röker hash, lyssnar på pop-musik och drömmer om den store guden Pan (Syd Barett). Hustrun Eleanor (Katarina Ewerlöf) som har Spfo som huvudämne på universitetet och insjuknar i cancer. I Parg finns Maxs vän Jan (Gerhard Hoberstorfer) som vårdar sina skivor ömt och tror på en kommunism med mänskligt ansikte. 

Efter paus har Esmé (Katarina Ewerlöf) blivit äldre och fått en egen dotter; Alice (Hanna Alström). Max är sjuk och Esmé och Alice har kommit till Cambridge för att ta hand om honom. Esmé är rebellisk och försöker i alla få någon ordning på sitt liv, hon tar sig t.o.m. ann Sapfo något som förvånar alla. Alice har ärvt sin mormor Eleanors läshuvud och hjälper Esmé. Alice pappa Nigel (Richard Forsgren) ska komma dit för att presentera sin nya fru, Candida (Lena Nilsson) som är journalist. Men Max har också bjudit in Jan som kommer hela vägen från Prag bara för att träffa honom eller... Och Lenka (Nadja Weiss), Eleanors gamla elev, vad gör hon där?
image2047

Första gången jag såg föreställningen så hängde jag inte riktigt med, det politiska blev förvirrande. Jag antar att jag är för liten, jag har ingen förförståelse alls att tala om, när det gäller politiken här. Men jag tyckte inte att det gjorde något egentligen, allt runtomkring gjorde ju att jag kunde skapa mig en bild i alla fall. Och jag gillade den! Andra gången blev det hela tydligare och jag förstod mycket mer. Tror verkligen att det här är en pjäs som växer vartefter man ser den fler gånger. Nu tycker jag verkligen om den och vill se den igen!

Gör det ni med! Se den, se den, se den... Boka här!

PS. Heja Katarina - du är grym som alltid!

(Bild: Katarina Ewerlöf och Lennart Jähkel i Rock´n Roll via Stadsteatern)

Penselns kittlingar...

image2041

Kom för en stund sedan hem från
Stadsteatern och andra salongen i projektet Modärna kvinnor; Penselns kittlingar. Kul och intressant som vanligt, kände igen en hel del sedan tidigare från kultur och konstanalys, kläder, kropp, identitet och modevetenskapen. Kände verkligen att jag skulle ha velat vara med...

PS. Ann är grym! Och ni andra med - heja!

(Bild: Nationalmuseum)

Föreställningar...

image2040

image1605 Ikväll kl. 20.30 visas den sjätte och sista delen av Per Flys danska 
Forestillinger - missa inte det!

Den 45-årige teaterinstruktør Marko står midt i en stor kunstnerisk, og personlig, krise. Han kan ikke finde en slutning på den opsætning, han er i gang med - og fiktionen fra scenen blander sig i hans virkelighed. Det hele kompliceres yderligere af, at både hans ekskone og hans kæreste, som netop har forladt ham, medvirker i forestillingen. Samtidigt begynder hans femten år gamle samarbejde med Jens at falde fra hinanden.

 Dansk dramaserie från 2007. Del 6 av 6. Sex skådespelare repeterar Shakespeares "Venus och Adonis". Privat- och scenroller går i varandra och repetitionerna blir ett drama på liv och död. Demonregissören Marko har satt både exfrun Eva och sin nya kvinna i huvudrollerna samtidigt som hans bäste vän är teaterchef. Kvällens avsnitt fokuserar på Marko, mannen som älskas av alla men inte tar ansvar för varken egna eller andras känslor. Till slut ställs allting på sin spets för Marko. I regi av Per Fly. I rollerna: Pernilla August, Dejan Cukic, Sonja Richter m.fl. 
(Bild: DR) (Källa: SVT och DR)

Lessing på ABF...

image2039

Ebba Witt-Brattström talar över nobelpristagaren Doris Lessing och Agneta Ekmanner läser valda texter.

Tid och plats: Måndag 3 december, kl 19.00, ABF-huset, Sveavägen 41

Entré 50 kr

(Bild: Doris Lessing via Stina Wirsén) (Källa: ABF)

Hejdå Häxan...

image2034

I fredags visades den sista delen i reprisen av
Häxan Surtant. Hejdå Häxan, hejdå Surtant, hejdå Katrin...

I aktiebolaget Häxan Surtant finns det ingen löjlig fjant,
här finns bara jag var evigaste dag,
jag hatar folk som ringer på,
det kan vara stora eller små,
så kom nu inte in,
var vänlig och försvinn...

   
(Bild: SVT)

Fallet G...

image2037

image1626 Ikväll kl. 21 visar
Tv4 Van Veeteren Fallet G - missa inte det!

PS. Heja Chatarina och du med Nadja!

(Bild: Cine)

I Still Haven't Found What I'm Looking For...

image2033

I have climbed highest mountain
I have run through the fields
Only to be with you
Only to be with you

I have run
I have crawled
I have scaled these city walls
These city walls
Only to be with you

But I still haven't found what I'm looking for
But I still haven't found what I'm looking for

I have kissed honey lips
Felt the healing in her fingertips
It burned like fire
This burning desire

I have spoke with the tongue of angels
I have held the hand of a devil
It was warm in the night
I was cold as a stone

But I still haven't found what I'm looking for
But I still haven't found what I'm looking for

I believe in the kingdom come
Then all the colors will bleed into one
Bleed into one
Well yes I'm still running

You broke the bonds and you
Loosed the chains
Carried the cross
Of my shame
Of my shame
You know I believed it

But I still haven't found what I'm looking for...

(Bild: Katarina Ewerlöf i
Rock´n Roll via Stadsteatern) (Text: U2)

Konstfack...

image2032

Konstfacks julmarknad
Design, konst och hantverk på Konstfacks studenters traditionella julmarknad 1-2 december. Köp en personlig julklapp, ta en fika. Här finns något för alla åldrar!
Tid: kl 11-17 (båda dagarna)
Plats: Höglagret, nära Konstfacks lokaler på Telefonplan. Uppskyltat från T-bana Telefonplan.
Frågor? mejla julmarknad@konstfack.se

GÅ DIT!

(Bild och källa:
Konstfack)