Länge leve Bergman!

image1797
Har idag varit en del på
Länge leve Bergman på Filmhuset. Såg Genrep av Spöksonaten och lyssnade på ett samtal om Arvet efter Bergman - det var kul!

PS. Men stackars Elin som var tvungen att rusa ifrån Dramaten för att vara med...
image1800

Genrep av Spöksonaten, 2000 (90 min)
Bergmans fjärde Spöksonaten blev också hans sista Strindbergs-uppsättning - och den enda han själv blev riktigt nöjd med. I denna satani­ska och groteska uppgörelse med rostad kärlek och otrohet korsbefruktas filmregissören och teatermannen Bergman. Inspelningen är en dokumentation av ett förberedande genrep och var tänkt att användas som diskussionsunderlag för en tv-föreställning som aldrig blev av. Men inspelningen blev så lyckad att succé-föreställningen från Dramatens Lilla Scen år 2000 kommer att visas i tv efter denna premiär på Filmhuset.

Arvet efter Bergman
Ska Bergman förpassas till museum eller har han relevans idag? Verkar dagens unga regissörer i skuggan av ett arv efter Bergman eller har de andra förebilder? Vilka korsbefruktar idag teatern och filmen? Och hur viktigt är det att "förvalta" en persons konstnärliga talang? Finns det utrymme i dagens produktionsklimat för en regissör med originalitet och experimentlusta i nivå med Bergmans? Ett samtal under ledning av Jon Asp, redaktör för Ingmar Bergman Face to Face med deltagande av skådespelaren Elin Klinga, kultur­skribenten och manusförfattaren Andres Lokko, manusförfattaren Antonia Pyk, Charlotta Denward, produktionsstödschef, Svenska Filminstitutet och Johan Mardell, produktionschef, SF.
image1799

Länge leve Bergman! är inte en minnesstund. Det är en fullspäckad programhelg under vilken du är inbjuden att upptäcka eller återuppleva Ingmar Bergmans vittomfamnande konstnärskap.


image1798
(Bild: Från inspelningen av "Persona" Personerna på bilden är Sven Nykvist, Bibi Andersson, och Liv Ullmann. Upphovsrätt: AB Svensk filmindustri) (Källa: SFI)

Kommentarer
Postat av: Goranamna

Looks good! Many thanks, Thanks much!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback