Termosteater...

image1086
Arbetarklassen har återuppstått på scenen. Efter att ha förpassats till teatervinden i drygt 30 år är den tillbaka, men nu i en helt ny värld - den globaliserade arbetsmarknadens.    

Våren 2007 turnerar
teatermaskinen med sitt europeiska samarbetsprojekt @work. Samtidigt som Riksteatern drar igång projektet DPR, Den polske rörmokaren. Båda behandlar frågor som den globaliserade arbetsmarknaden och följdeffekten, den nya arbetarklassen. Förutom en rad enaktare så arrangerar båda teatrarna också seminarier och debatter kring ämnet.

Det är viktiga frågor som - vid sidan av den om miljöförstöringen - borde stå på alla länders politiska agenda just nu. För var slutar solidariteten med dina kollegor? Inom Sveriges geografiska gränser eller bortom hjärtats?

En bieffekt när gestaltningen av den nya arbetarklassen på scenen ska ske är  klichébilderna av en arbetare. Utöver blåstället så finns nästan alltid ett annat värdeladdad föremål med på scenen - kaffetermosen. För om medelklassen dricker caffe latte och överklassen espresso, så är scenens arbetare fortfarande förpassad till kaffets lägsta klass ? det sura, ljumma termoskaffet./ YL

(Bild/text: Riksteatern/Nummer)

Kommentarer
Postat av: nfl jerseys cheap

http://www.mynflshops.com

2011-03-10 @ 08:22:38
URL: http://www.mynflshops.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback