Puls på Sverige: Pleasure

image1529
image1530 
Ikväll kl. 21.15 visas den första föreställningen av fem i Puls på Sverige - missa inte det!

Puls på Sverige är rubriken för fem föreställningar med nyskriven dramatik i ett unikt samarbete mellan Dramaten och Sveriges Television. Ikväll visas Pleasure, skriven och regisserad av Lisa Langseth. Skådespelerskan Solveig Ternström guidar tittarna in på scenen. Pleasure är en skoningslöst och inträngande skildrad pjäs på temat sexhandel.
image1532

En tuff och uppfodrande pjäs skriven och regisserad av den unga dramatikern Lisa Langseth. Ämnet är sexhandel, skoningslöst och inträngande skildrad genom fyra män, med varsin historia.


Victor, 22, bryter upp från sin medelklassbakgrund och reser som backpacker i Thailand. Kanske träffar han den stora kärleken. Mats, 32, roar sig i skuggan av den beundrade ledaren för det röjiga ungkarlsgänget. Simon, 42, är en framgångsrik regissör som tillbringar många nätter på hotell långt från fru och barn. Nils, 59, lever sedan länge i ett äktenskap på tomgång.

De här till synes helt vanliga männen har varsin historia och varsitt motiv. De berättar om längtan efter kärlek, identitetskriser och komplex, men även om förnedring och maktbegär. Pleasure är upprörande och gripande ? teater som provocerar.

Medverkande: Iso Porovic, Jakob Tamm, David Weiss och Ingmar Virta.

Scenen är Tornrummet på Dramaten i Stockholm. Föreställningen kommer från Riksteatern och Teater Västernorrland.


(Bild och källa: SVT)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback